Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nem kérünk a hitgyüliből!!!

2009.12.22

Kósa Lajos és a Hit Gyülekezete

Kósa Lajos a Hit Gyülekezetét is “igazi egyháznak” tartja, szemben néhány olyan egyházi státuszú szervezettel, amely valójában gazdasági tevékenységet folytat, csupán a kedvezőbb adózási szabályok miatt bújik egyházi köntösbe.

A Fidesz szimpatizánsokat alapvetően (relatíve újonnan) két részre lehet osztani, akik persze megegyezésben és átfedésben vannak egymással.

Tudjuk, hogy Orbán Viktornál kezdődik és fejeződik be minden, híveit pedig (némi gúnnyal) orbanistáknak nevezik. A tapasztaltabb és előrelátóbb szimpatizánsok (akik persze nem a belső ellenzéket jelentik) azonban már “keresik” az új elnökét a Fidesznek, hiszen a világ nagy bánatára, de Orbán Viktor is nyugdíjazásra kerül majd egyszer. Ezek a választók leginkább Kósa Lajost látják alkalmasnak a feladatra és önmagukat kósaistáknak hivatják.

Nos, Kósa Lajos a minap azt a “Hitgyülit” pátyolgatta, amit a Fidesz körében nem igazán kedvelnek, pont azért, mert a legutóbbi választásnál Németh Sándor arra “kérte” híveit, hogy szavazzanak a szoc-lib koalícióra, minek után a Fidesz be akarta tiltani a Vidám Vasárnap nevű délutáni vígjátékot.

Tudjuk, mi a Vidám Vasárnap? Nem? Fátyolos tekintetű, extázisban a föld fölött tárt karokkal repkedő, mindenféle bárgyú, Krisztust dicsőítő gyenge goszpel utánzatokat trallalázó lelki sérült, akik ezúton kívánnak boldogságot és megnyugvást találni. Az egyházak pedig tudjuk, milyenek, ezen a szálon fogják meg a szerencsétleneket és sajtolják ki belőlük a búcsú cédulától a vitamintablettán át, adónk egy százalékáig bezárólag az utolsó csepp vért is. A Hit Gyülekezete leginkább az utóbbi kategóriába esik, de persze a persely megtömését sem vetik meg, amit persze arra használnak fel, hogy az emberek még jobban hallhassák a hitet. Ezért vesznek hipermodern hangtechnikát és hasonlóakat. Egyébiránt ez az egyház az, amely teljes mellszélességgel állt ki a Gázai mészárlás és így Izrael mellett is, mivel úgy vélték, vissza kell utasítani az iszlám történelemhamisítás minden formáját, amely kétségbe vonja Izrael előjogát a Szentföldhöz, tagadja Izrael létét és annak templomát is, hiszen a Szentírás egyértelműen leszögezi, Isten célja az, hogy újra összegyűjtse népét, Izraelt, a világ nemzetei közül, és visszavigye őket a saját földjükre, hogy ott egységes nemzetté kovácsolja őket (talán ez az egyik ok, hogy ilyen nagyon szeretve vannak).

Eme egyháznak a fő lelkésze Németh Sándor, aki főszerepet vállalt a Hit Gyülekezete és a mellette működő intézmények megalapításában. Részt vesz a közösség teológiai (Új Exodus), illetve közéleti (Hetek) lapjának szerkesztésében, közreműködött a gyülekezet két oktatási intézményének megalapításában (Bornemisza Péter Általános Iskola és Gimnázium, illetve a Szent Pál Akadémia). Az ő kezdeményezésére jött létre a HAH (Hites Adakozók Hálózata), a Hit Gyülekezetének jótékonysági intézménye. A HAH Ruandától kezdve az erdélyi árvízkárosultaknak élelmet és gyógyszereket szállított és szállít.

1996-ban Németh Sándor egyik fő szervezője volt a nemzetközi sikerű “Nem feledkezünk el Rólad, Jeruzsálem” elnevezésű jeruzsálemi konferenciának, amelyért az izraeli kormány, valamint Ehud Olmert akkori polgármester elismerésben részesítette. Személyét és a Hit Gyülekezetét számos támadás érte az 1990-es évek végén, kétes pénzügyi és egyéb ügyletek miatt.

“Vallásban van a nagy biznisz”, szokták mondani és Kósa Lajos is nyilván ezt látta meg, s tette ezért dörgölőző kijelentését. Mert mára a Hit Gyülekezete egy elhanyagolhatatlan szavazóbázissá vált a magyarországi választók körében, akik komoly befolyással lehetnek az egyes választásokra. Ez lehet az oka annak is, hogy többen látni vélték a Hit Parkban Herényi Károlyt és Bokros Lajost is (aki előadást is tartott ott), nyilván ők is szimpla hitbuzgalomból tették tiszteletüket Németh Sándor és hívei előtt. De mi lesz eztán? A Hit Parkban fog összeülni az oszrággyűlés és Németh Sándor lesz a házelnök? Komolyan a Hitgyüli kegyeit kell lesni, nehogy elbukjon egy párt egy választást? Jövőre pedig kikiáltják a teokráciát és a két rivális oldalon fog ülni (hallgatólagos paktumokkal fűszerezve persze) a Szcientológia Egyház és a Hit Gyülekezete, Tom Cruise-t pedig díszpolgárrá avatja majd a főpolgármester.

Gyönyörű… befolyásoló tényezővé vált egy vallási szekta. Tudvalevő, több oknyomozó riportot is láthattunk már a Szcientológia gazdasági és egyéb politikai befolyásáról és hatalmáról, de az, hogy mára egy keresztény-cionista (ez azért némi öngyűlöletet is feltételez, nem?)

Vasárnaponként, aki véletlenül (vagy, ha direkt akkor perverz módon) odakapcsol a az ATV-re, több politikust és élsportolót is felfedezhetett már a hit mámorától repkedő hívek között, így Hack Pétert, vagy Gera Zoltánt. Most pedig a nagy üdvöske Kósa Lajos dicséri a Hit Gyülekezetét, Bokros Lajos és Herényi pedig szintén ott vendégeskedik néhány hete. Kérdés, hogy önszántukból állnak ott, vagy karrierizmusból?

Nem is tudom mi a rosszabb: Ha tényleg a Hit Gyülekezetének táborát erősítő hitbuzgó politikusok önként mondják és teszik mindazt amit (és vezetik így az országot), vagy ha csontig kell benyalni egy pénzorientált vallási szektának… Mindenesetre én megvárom, míg Morvai Krisztina és Vona Gábor Szegedi Csanáddal együtt éneklik teli torokból, felemelt kezekkel a “Krisztus az én megváltóm” című nótát Friderika és a Manhattan együttes előadásában, addig pedig levágok egy kecskét, feláldozom tetemét vérimádó isteneimnek és azon tűnődöm, hogy az emberek miért nem fogadják meg a gyengén értelmi fogyatékos Mici Mackó bölcseletét: GONDOLJ!!!

Ágoston Dániel

Ellenkultura.info - barikád.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.